OPLEIDINGEN /

AWERENESS PROGRAM

terug naar home
 
Alpha security Academy Awareness Program

[ Awareness Program© ]

Het Awareness Program©
is ontwikkeld als een integraal risico- en crisismanagement-programma dat in samenwerking met specialisten uit de praktijk op maat gemaakt is. Het Awareness Program© is ontwikkeld voor individuen en organisaties die slachtoffer of doelwit (kunnen) zijn van geweld, geweldsdreiging en/of chantage of een wezenlijk risico lopen om dit te worden.

Belangrijke resultaten
Het Awareness Program© is een intensieve training waarin de deelnemer diepgaand inzicht verkrijgt in risicoaanvaarding, risico-overdracht, risicoreductie en risicovermijding. De deelnemer wordt erin getraind risico's en crisissituaties te beheersen. Een belangrijk onderdeel van de training vormt het leren omgaan met dreiging en geweld, evenals emotionele assertiviteit en het begeleiden van het gezinssysteem in een (be)dreigende situatie. Daarnaast wordt de individuele deelnemer getraind om risico's en crisissituaties te kunnen beheersen, zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden. Deze zijn gericht op risicoaanvaarding, risico-overdracht, risicoreductie en risicovermijding.

Het Awareness Program© richt zich op drietal domeinen:
Hoe kan het individu, het gezin en de organisatie voorkomen dat onnodige risico's worden genomen, zodat geen confrontatie met geweld en/of geweldsdreiging plaatsvindt. Hiervoor worden handvatten aangereikt om risico's (vroegtijdig) te herkennen, zodat passende voorzorgsmaatregelen op deze drie domeinen genomen kunnen worden.

De nadruk ligt dus op de ontwikkeling van bewust gekozen strategieën door direct betrokkenen om met (potentiële) geweld en/of geweldsdreiging om te kunnen gaan.

Werkwijze en programma
Een zeer specifiek maatwerktraject waarbij een grondige intake, zowel op niveau van organisatie alsook op niveau van de individuele deelnemer de basis vormt van de aanpak.

In de voorbereidende fase wordt het programma toegespitst op de specifieke werksituatie.

Interesse in deze opleiding?
Klik hier om een offerte aan te vragen

 

 
 
 

Waarderweg 50A
2031 BP Haarlem

t: 023-55 11 986
f: 023-55 12 039
www.alphasecurity.nl
info@alphasecurity.nl

Vergunningnummers:
ND1081
ND3717
POB 832

 
 

[ MENTAAL /FYSIEK ]

Awareness Program
Omgaan met agressie
Omgaan met emoties
Omgaan met geweldssituaties
Omgaan met overvalsituaties
Baliewerk en publiekscontacten in gevoelige werkomgeving
Winkelcriminaliteit
Praktisch fysiek optreden
 

[ MEDISCH ]

EHBO
AED
Reanimatie
BHV
 

[ BEVEILIGINGSBEAMBTE ]

Beveiliger 2
Beveiliger 3
Persoonsbeveiliger
 
login - disclaimer - algemene voorwaarden - klachtenregeling - contact   © 2018 Extrea Multimedia. All rights reserved.